Ніжна запіканка з курячим м’ясом і грибами прикрасить ваш обідній стіл. До того ж, це саме звичне і смачне поєднання зі звичайних продуктів, особливо актуально це блюдо в осінньо-зимовий період.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Куряче філе – 600 гр.
  • Картопля – 500 – 700 гр.
  • Гриби – 250 – 300 гр.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 50 мл
  • Масло оливкове – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Сир Пармезан – 100 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати запіканку з картопляного пюре з куркою і грибами, куряче філе помийте, прокрутіть через м’ясорубку і обсмажте до готовності на оливковій олії.

Гриби помийте, наріжте шматочками і додайте на сковороду до фаршу, посоліть і продовжуйте смажити 10-15 хвилин.

Картопля зваріть до готовності, додайте молоко, вершкове масло, подрібнену зелень і товкачкою або блендера зробіть однорідне пюре.

Форму для запікання змастіть оливковою олією. Спочатку викладіть шар з фаршу і грибів, зверху розподіліть картопляне пюре.

Посипте заготівлю тертим сиром і поставте її в духовку, розігріту до 180 градусів. Час запікання 20-30 хвилин.

Запіканку з картопляного пюре, курки та грибів подавайте на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Запіканка з картопляного пюре з грибами в духовці Запіканка з картопляного пюре з сиром в духовці Картопляна запіканка з грибами в духовці Картопляна запіканка з куркою і грибами в духовці Картопляна запіканка з куркою, сиром і грибами в духовці Картопляна запіканка з курячим філе в духовці Картопляна запіканка з м'ясом і грибами в духовці