Для рум’яної картопельки з грибами і куркою найкраще підійде вершковим соус. Можна об’єднати всі ці продукти в одному блюді, запіканці. Соус зробить її соковитою і ніжною.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Картопля – 3 – 4 шт.
  • Куряче філе – 1 шт.
  • Гриби – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 головок
  • Сметана – 150 мл
  • Сир – 100 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати картопляну запіканку з куркою і грибами у вершковому соусі? Куряче філе помийте, наріжте і тушкуйте до готовності на рослинній олії. Трохи посоліть і приправте за смаком.

Половину цибулини дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору.

Потім на сковороду до цибулі додайте сметану і нарізані гриби, продовжуйте тушкувати на повільному вогні. Коли гриби дійдуть до готовності, додайте куряче м’ясо і тушкуйте ще 3-5 хвилин.

Картопля очистіть, розріжте на кілька частин і відваріть до напівготовності. Натріть картоплю на крупній тертці.

Форму для запікання застелити фольгою. Викладіть засмажку з грибів, цибулі і м’яса.

Зверху покладіть тертий картоплю і трохи посоліть його.

Посипте заготівлю тертим сиром і поставте в духовку. Запікайте блюдо при 180 градусах 30-40 хвилин. Запіканка чудово поєднується з овочевим салатом.

Приємного апетиту!

Картопляна запіканка з курячим фаршем в духовці Картопляна запіканка з м'ясом і грибами в духовці Картопляна запіканка з м'ясом і сиром в духовці Картопляна запіканка з сиром в духовці Картопляна запіканка з сиром і грибами в духовці Картопляна запіканка з сиром і сметаною в духовці