Картопляна запіканка з фаршем – прекрасний варіант як для святкового, так і для повсякденного меню.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Картопля – 700 гр.
  • Манна крупа – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати Картопляна запіканка з фаршем Миємо, чистимо і відварюємо картоплю.

Ріпчасту цибулю необхідно обсмажити, потім додати сіль, пропущений через прес часник, зелень.

Туди ж відправляємо фарш і тушкуємо. Для того, щоб начинка для картопляної запіканки була соковитою, фарш необхідно тушкувати на сковорідці, накритою кришкою.

Відварну картоплю необхідно подрібнити до пюреподібної консистенції. Все перемішати. Форму, в якій будемо випікати нашу запіканку, необхідно змастити вершковим маслом. Дно формочки укладаємо картопляним пюре

Поверх пюре кладемо фарш, рівномірно розподіливши його по поверхні форми.

Начинку покриваємо ще одним шаром пюре.

Шар пюре необхідно розрівняти за допомогою ложеи і полити розтопленим вершковим маслом.

Готується наша запіканка в духовій шафі при температурі 200 градусів протягом півгодини.

Запіканка з картопляного пюре в духовці Картопляна запіканка з курячим фаршем в духовці Картопляна запіканка з м'ясом в духовці Картопляна запіканка з фаршем в духовці Картопляна запіканка з фаршем класична