Картопля в наших широтах дуже поширений продукт, її варять, тушкують, смажать, товчуть, запікають і готують ще безліччю інших способів. Вона відмінно поєднується з багатьма овочами і видами м’яса. Але немає нічого смачніше картоплі з грибами.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Картопля – 1 кг
  • Печериці свіжі – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 2 – 3 ст. л.
  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Олія соняшникова – 1 – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Готувати картопляну запіканку з печерицями легко! Овочі промийте і очистіть від шкірки.

Картоплю наріжте невеликими шматочками і відварити у трохи підсоленій воді.

Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на крупну тертку.

Печериці наріжте невеликими шматочками.

На соняшниковій олії обсмажте до золотистого кольору цибулю та моркву, додайте спеції за смаком.

Окремо обсмажте печериці. Після того, як рідина випарується, посоліть і приправте гриби.

З вареної картоплі зробіть пюре. Для цього додайте до картоплі вершкове масло і сметану. Збийте картопляне пюре блендером до однорідної консистенції.

Після того, як пюре трохи охолоне, додайте в нього три збитих яйця і борошно, добре перемішайте.

Змішайте отримані пюре з грибами і засмажкою з цибулі і моркви.

Форму для запікання змастіть маслом і викладіть в неї картопляну масу. Одним збитим яйцем змастіть поверхню майбутньої запіканки. Форму поставте в розігріту до 200 градусів духовку і запікайте 45-50 хвилин. Блюдо подавайте до столу гарячим, разом зі сметаною чи іншими соусами.

Приємного апетиту!

Запіканка з картопляного пюре в духовці Запіканка з картопляного пюре з грибами в духовці Картопляна запіканка з грибами в духовці Картопляна запіканка з грибами і сметаною в духовці Картопляна запіканка з яйцем в духовці