З фаршем та сиром у вас вийде чудова, дуже ситна запіканка. Готується це блюдо, як з пюре, так і з відварених картопляних кружечків, а можна зробити її і з сирої картоплі, нарізаного дуже тонко. Даний рецепт запіканки – з картопляного пюре і обсмаженого сирого фаршу. Щоб не сумніватися в якості страви, що найкраще використовувати домашній фарш.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Фарш м’ясний – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
  • Яйце – 1 шт.
  • Картопля 0.5 кг
  • Молоко коров’яче – 0.5 склянки
  • Масло вершкове – 50 – 70 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Сир Пармезан (тертий) – 100 гр.

Процес приготування:

Очищену картоплю відваріть до готовності.

Воду злийте, додайте масло і молоко, а також яйце свіже, розмішайте все разом до консистенції м’якого, без грудок, пюре.

Лук обсмажте трохи на сковороді.

Фарш додайте до цибулі і обсмажте.

Укладіть на деко, трохи змащене маслом, шар з половини пюре.

На картоплю викладіть шар фаршу з цибулею. Зверху – знову шар пюре і тертого сиру.

Запікайте блюдо до появи гарної скоринки при температурі 190-200 градусів в духовій шафі. Коли запіканка трохи охолоне, нарізайте її на порції і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Запіканка з картопляного пюре з сиром в духовці Запіканка з картопляного пюре з фаршем та сиром у духовці Картопляна запіканка з курячим фаршем в духовці Картопляна запіканка з м'ясом і сиром в духовці Картопляна запіканка з фаршем без сиру в духовці Картопляна запіканка з фаршем класична Картопляна запіканка з яйцем в духовці