Якщо ви ламаєте голову над тим, що приготувати на вечерю для всієї родини, щоб було смачно і недорого, ароматна картопляна запіканка чудово підійде для цих цілей. Цікаву нотку надають страві мариновані гриби в складі.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Картопля – 5 шт.
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Гриби мариновані – 430 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Майонез – 240 гр.
- Кріп – 8 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати картопляну запіканку з фаршем в мультиварці легко! Для приготування можна використовувати будь фарш. Найсмачніше виходить запіканка з курячим фаршем, однак щоб було соковитіше, рекомендується змішати його зі свинячим фаршем в пропорції 1:1. Встановити мультиварку в режим смаження фарш і обсмажувати, постійно помішуючи, протягом 7 хв
Головку цибулі очистити і нарізати тонкими півкільцями. Висипати цибулю у фарш і обсмажувати все разом, поки м’ясо не посвітлішає.
Очистити і промити картоплю. Викласти в каструлю і залити водою. Зварити картоплю до готовності. Злити воду, злегка остудити і перемолоти картоплю в пюре за допомогою заглибного блендера. Далі пюре потрібно перетворити в тісто. Обережно ввести в остигле пюре яйця, постійно заважаючи, щоб вони не згорнулися. Всипати борошно, перемішати і знову пробити блендером.
Коли тісто з картопляного пюре загусло, змастити чашу мультиварки зсередини шматочком вершкового масла, викласти половину картопляного тіста. Розрівняти його і зверху викласти приготований фарш. Посипати фарш сіллю і перцем.
Зверху на фарш покласти шар маринованих, подрібнених грибів. Поверх всього викласти залишки картопляної маси. Якщо тісто буде липнути до ложці, її потрібно змочити у воді.
Закрити каструлю кришкою, встановити програму випічки. Випікати продукт близько 35 хв. Після цього запіканку нарізати шматочками, викласти на тарілку і посипати дрібно нарубаним свіжим кропом.
Приємного апетиту!
Картопляна запіканка з м'ясом в духовці Картопляна запіканка з фаршем в мультиварці Картопляна запіканка з фаршем класична