Картопляна запіканка – ситний обід, який може бути кожен раз різний за рахунок продуктів, що використовуються в начинці. Рекомендую приготувати картопляну запіканку з грибами. Таку запіканку можна готувати у піст. Любителям картоплі дуже сподобається гаряче блюдо.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Картопля – 1.5 кг
- Заморожена суміш овочів – 1 пакет
- Печериці заморожені – 1 пакет
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – за смаком
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як почати готувати картопляну запіканку з грибами пісну? Помийте і очистіть овочі. Картоплю наріжте кубиками середнього розміру, моркву натріть на крупній тертці, цибулю і часник дрібно поріжте. У каструлю наберіть холодної води, помістіть в неї нарізану картоплю і жменю натертої моркви.
Воду з каструлі злийте в окрему ємність, потроху додаючи до картоплі, зробіть пюре.
У добре розігріту сковороду налийте невелику кількість рослинного масла (можна тушкувати в невеликій кількості води), викладіть заздалегідь підготовлені овочі, заморожені гриби і овочеву суміш. Потушкуйте до зникнення рідини.
Підготовлену форму для запікання змастіть невеликою кількістю масла. Перекладіть частину пюре і добре розподіліть по формі, розрівнюючи силіконової лопаткою.
Зверху розкладіть підготовлену начинку.
Начинку, закрийте другою частиною пюре, рівномірно розподіляючи картопля по всій формі.
Форму поставте в добре розігрітий духову шафу на 20 хвилин. Випікайте при температурі 180 градусів. Готову запіканку розріжте на порції. Прикрасьте свіжою зеленню. Подавайте ароматну запіканку до столу.
Приємного апетиту!
Запіканка з картопляного пюре в духовці Запіканка з картопляного пюре з грибами в духовці Картопляна запіканка з грибами в духовці