Картопляна запіканка – ситний обід, який може бути кожен раз різний за рахунок продуктів, що використовуються в начинці. Рекомендую приготувати картопляну запіканку з грибами. Таку запіканку можна готувати у піст. Любителям картоплі дуже сподобається гаряче блюдо.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Картопля – 1.5 кг
  • Заморожена суміш овочів – 1 пакет
  • Печериці заморожені – 1 пакет
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як почати готувати картопляну запіканку з грибами пісну? Помийте і очистіть овочі. Картоплю наріжте кубиками середнього розміру, моркву натріть на крупній тертці, цибулю і часник дрібно поріжте. У каструлю наберіть холодної води, помістіть в неї нарізану картоплю і жменю натертої моркви.

Воду з каструлі злийте в окрему ємність, потроху додаючи до картоплі, зробіть пюре.


У добре розігріту сковороду налийте невелику кількість рослинного масла (можна тушкувати в невеликій кількості води), викладіть заздалегідь підготовлені овочі, заморожені гриби і овочеву суміш. Потушкуйте до зникнення рідини.

Підготовлену форму для запікання змастіть невеликою кількістю масла. Перекладіть частину пюре і добре розподіліть по формі, розрівнюючи силіконової лопаткою.

Зверху розкладіть підготовлену начинку.

Начинку, закрийте другою частиною пюре, рівномірно розподіляючи картопля по всій формі.

Форму поставте в добре розігрітий духову шафу на 20 хвилин. Випікайте при температурі 180 градусів. Готову запіканку розріжте на порції. Прикрасьте свіжою зеленню. Подавайте ароматну запіканку до столу.

Приємного апетиту!

Запіканка з картопляного пюре в духовці Запіканка з картопляного пюре з грибами в духовці Картопляна запіканка з грибами в духовці