Картопляна запіканка – дуже ситне блюдо. Якщо додати туди ще й м’ясо, то запіканка стане шалено смачну і ще більш ситної. Це відмінний обід, який можна взяти в якості ссобойки на роботу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Картопля (відварена) – 0,5 кг
  • Яловичина або Яловичий фарш – 200 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сметана – 1 – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування картопляної запіканки з м’ясом, цибулею і сметаною? М’ясо промийте і наріжте невеликими шматочками або скибочками. Цибулю очистіть і промийте в проточній воді, а потім теж наріжте.

Цибулю з м’ясом наріжте як можна дрібніше або пропустіть через м’ясорубку. Потім обсмажте яловичину з цибулею на сковороді до готовності, постійно помішуючи.

Відвареної картопля розімніть до стану пюре, додавши туди вершкове масло.

Візьміть форму для випічки змастіть її маслом, попередньо застеливши дно пекарської папером.

Половину картопляного пюре викладіть у форму і розрівняти лопаткою.

Потім викладіть м’ясо з цибулею, які ви обсмажили і теж розрівняйте.

Наступним шаром викладіть картопляне пюре і знову розгладьте шар.

Картопляну верхівку змастіть сметаною і приберіть форму з стравою на півгодини в духовку при температурі 180 градусів.

Приємного апетиту!

Дитяча картопляна запіканка з фаршем в духовці Запіканка з картопляного пюре в духовці Запіканка з картопляного пюре з фаршем та сиром у духовці Картопляна запіканка з фаршем в духовці Картопляна запіканка з фаршем як в садочку в духовці