Ситне обідня страва з курки та картоплі – це оптимальне поєднання поживних інгредієнтів, який не дасть нікому залишитися голодним. Обов’язково спробуйте приготувати таку запіканку в недільний обід, і вся родина по достоїнству оцінить ваші старання!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Картопля – 350 гр.
  • Куряче філе – 200 гр.
  • Печериці свіжі – 100 гр.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Вершки 20% – 200 мл
  • Масло рослинне – для смаження
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати картопляна запіканка з куркою і грибами? Куряче філе промийте і наріжте кубиками. Також промийте і очистіть печериці, а потім наріжте їх скибочками. У сотейнику розжарте олія, а потім обсмажте шматочки курячого філе до золотистого кольору. Додайте гриби і обсмажуйте всі разом протягом п’яти хвилин, помішуючи.

Картопляні бульби очистіть і промийте в проточній воді. Потім наріжте картоплю довільно і відправте до курки з грибами. Обсмажте картоплю з іншими інгредієнтами, після чого всипте спеції і сіль, влийте вершки. Суміш продуктів потрібно довести до кипіння.

Викладіть картоплю з куркою і грибами у форму для запікання, а потім посипте все натертим сиром твердого сорту. Накрийте ємність з запіканкою фольгою або кришкою від форми і приберіть на 45 хвилин в духовку при 200 градусах.

За хвилин десять до кінця приготування зніміть з форми з запіканкою кришку або фольгу і дайте запіканці зарум’янитися. Потім виймайте страву з духовки і відразу ж подавайте до столу в гарячому вигляді.

Запіканка з картопляного пюре з грибами в духовці Картопляна запіканка з грибами в духовці Картопляна запіканка з куркою в духовці Картопляна запіканка з куркою і грибами в духовці Картопляна запіканка з куркою і сиром в духовці Картопляна запіканка з м'ясом і сиром в духовці Картопляна запіканка з сиром в духовці