Незвичайно смачне поєднання картоплі з ковбасою знайома всім з дитинства. Рецепт картопляної запіканки з ковбасою виручить при відсутності часу. Приготувавши смачний і ситний обід для всієї родини, ви порадуєте домочадців.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Варена ковбаса – 150 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Сир плавлений – 60 гр.
- Майонез – 4 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Приправа (на вибір) – 2 щіпки
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати картопляну запіканку з ковбасою, картопля промити, очистити, нарізати тонкими кільцями. Перекласти в глибоку ємність, посолити, приправити, додати 2 ст. л. майонезу, все добре перемішати.
Форму для випікання рясно змастити рослинним маслом, рівномірно викласти туди нарізану картоплю.
Ковбасу нарізати кубиками або півкільцями, викласти у форму на картоплю. Запіканку полити які залишилися майонезом і посипати сиром, натертим на крупній тертці.
Картопляну запіканку з ковбасою запікати в духовці, розігрітій до 200 градусів 25 хвилин. Готову страву, за бажанням, посипати зеленню.
Запіканка з картопляного пюре в духовці Запіканка з картопляного пюре з сиром в духовці Картопляна запіканка Картопляна запіканка з сиром в духовці