Незвичайно смачне поєднання картоплі з ковбасою знайома всім з дитинства. Рецепт картопляної запіканки з ковбасою виручить при відсутності часу. Приготувавши смачний і ситний обід для всієї родини, ви порадуєте домочадців.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Варена ковбаса – 150 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Сир плавлений – 60 гр.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Приправа (на вибір) – 2 щіпки
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати картопляну запіканку з ковбасою, картопля промити, очистити, нарізати тонкими кільцями. Перекласти в глибоку ємність, посолити, приправити, додати 2 ст. л. майонезу, все добре перемішати.

Форму для випікання рясно змастити рослинним маслом, рівномірно викласти туди нарізану картоплю.

Ковбасу нарізати кубиками або півкільцями, викласти у форму на картоплю. Запіканку полити які залишилися майонезом і посипати сиром, натертим на крупній тертці.

Картопляну запіканку з ковбасою запікати в духовці, розігрітій до 200 градусів 25 хвилин. Готову страву, за бажанням, посипати зеленню.

Запіканка з картопляного пюре в духовці Запіканка з картопляного пюре з сиром в духовці Картопляна запіканка Картопляна запіканка з сиром в духовці