Запіканка – страва для ледачих. Вам потрібно лише підготувати всі інгредієнти, скласти їх у форму і запекти, причому продукти можна міняти і комбінувати.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сметана 15% – 400 гр.
  • Олія соняшникова – 1 – 2 ст. л.
  • Картопля – 700 – 800 гр.
  • Сир Пармезан – 400 гр.
  • Кріп – 1 пучок
  • Суміш перців – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати картопляну запіканку зі сметаною? Картопля промийте, очистіть від шкірки і відваріть до напівготовності, так, щоб бульби не розварилися. Остудіть картоплю і наріжте тонкими кружальцями.

Сир подрібніть на крупній тертці.

Змішайте сметану з куркумою.

Форму для запікання змастіть маслом, на дно викладіть рівним шаром гуртки картоплі, посоліть і поперчіть, посипте 1/3 тертого сиру і рубаним кропом, зверху змастіть 1/3 сметани. У такому ж порядку укладіть ще два шари. Накрийте форму фольгою.

розігрійте Духовку до 250 градусів, поставте в неї форму з запіканкою і готуйте 15 хвилин. Потім зніміть фольгу і запікайте ще 40-50 хвилин. Ви отримаєте повноцінне, дуже ситне блюдо на обід або вечерю.

Приємного апетиту!

Запіканка з картопляного пюре в духовці Картопляна запіканка Картопляна запіканка з сиром в духовці