За пропонованим рецептом ви можете з простих продуктів – м’яса, картоплі і сиру – приготувати ситне і смачне блюдо для сімейного обіду або вечері. Картоплю і м’ясо ріжеться шматочками і запікаються в духовці під майонезом і сиром.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Свинина – 500 гр.
  • Картопля – 8 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа для м’яса – за смаком
  • Майонез – 200 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати картопляну запіканку з м’ясом і сиром? Свиняче м’ясо промийте холодною водою і обсушити серветками. Поріжте його на кубики до 1,5 см завтовшки.

Почистіть картоплю і цибулину і промийте їх. Картопля наріжте тонкими слайсами, а цибулю – півкільцями.

На крупній тертці натріть шматок твердого сиру.

Увімкніть духовку на 200°С і можете формувати запіканку. Будь-яку форму для випічки намажте олією і укласти на дно шар нарізаного лука. На цибулю викладіть м’ясні кубики, посипте їх спеціями для м’яса, трохи посоліть і намажте майонезним соусом (половина від зазначеної кількості). На м’ясо рівним шаром розкладіть нашатковану картоплю. Його також посипте сіллю і чорним перцем і намажте іншим майонезом.

Посипте запіканку натертим сиром.

Форму щільно закрийте шматочком фольги.

Запікайте блюдо в розігрітій духовці протягом 40 хвилин, потім зніміть фольгу і продовжите запікання ще 10-15 хвилин до появи на поверхні рум’яної скоринки.

Приготовану картопляну запіканку трохи охолодіть, наріжте на порційні шматочки, декоруйте свіжою зеленню і подавайте до столу з будь-якими овочами.

Приємного апетиту!

Запіканка з картопляного пюре в духовці Картопляна запіканка Картопляна запіканка з м'ясом в духовці Картопляна запіканка з м'ясом і сиром в духовці