За пропонованим рецептом ви можете з простих продуктів – м’яса, картоплі і сиру – приготувати ситне і смачне блюдо для сімейного обіду або вечері. Картоплю і м’ясо ріжеться шматочками і запікаються в духовці під майонезом і сиром.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинина – 500 гр.
- Картопля – 8 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа для м’яса – за смаком
- Майонез – 200 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати картопляну запіканку з м’ясом і сиром? Свиняче м’ясо промийте холодною водою і обсушити серветками. Поріжте його на кубики до 1,5 см завтовшки.
Почистіть картоплю і цибулину і промийте їх. Картопля наріжте тонкими слайсами, а цибулю – півкільцями.
На крупній тертці натріть шматок твердого сиру.
Увімкніть духовку на 200°С і можете формувати запіканку. Будь-яку форму для випічки намажте олією і укласти на дно шар нарізаного лука. На цибулю викладіть м’ясні кубики, посипте їх спеціями для м’яса, трохи посоліть і намажте майонезним соусом (половина від зазначеної кількості). На м’ясо рівним шаром розкладіть нашатковану картоплю. Його також посипте сіллю і чорним перцем і намажте іншим майонезом.
Посипте запіканку натертим сиром.
Форму щільно закрийте шматочком фольги.
Запікайте блюдо в розігрітій духовці протягом 40 хвилин, потім зніміть фольгу і продовжите запікання ще 10-15 хвилин до появи на поверхні рум’яної скоринки.
Приготовану картопляну запіканку трохи охолодіть, наріжте на порційні шматочки, декоруйте свіжою зеленню і подавайте до столу з будь-якими овочами.
Приємного апетиту!
Запіканка з картопляного пюре в духовці Картопляна запіканка Картопляна запіканка з м'ясом в духовці Картопляна запіканка з м'ясом і сиром в духовці