Куряче м’ясо багате білком і добре засвоюється організмом, а приготовлена в духовці воно ще й не вбирає зайвий жир. У поєднанні з картоплею, сиром і грибами у вас вийде ідеальна запіканка для ситного обіду або вечері.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Картопля – 3 – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Курка – 300 гр.
  • Гриби – 300 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Масло оливкове – за смаком
  • Сметана – за смаком
  • Розмарин – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати картопляну запіканку з куркою, сиром і грибами в духовці? Куряче м’ясо помийте, наріжте, посоліть і приправте за смаком.

Гриби і цибулю дрібно наріжте, посоліть, приправте і залиште маринуватися.

Очищений і вимитий картоплю наріжте тонкими кружечками.

Форму для запікання змастіть маслом, викладіть картопляний шар.

Потім покладіть куряче м’ясо, посипте його половиною тертого сиру.

М’ясо накрийте ще одним шаром з картоплі.

На картоплю покладіть гриби і цибулю.

Зверху висипте залишився сир і змастіть сметаною.

Запікайте блюдо в духовці при 200-220 градусах 60-80 хвилин. Час приготування залежить від потужності вашої духовки, тому періодично перевіряйте стан картоплі і м’яса.

Запіканку подавайте на стіл в гарячому вигляді зі свіжою зеленню і овочами.

Приємного апетиту!

Запіканка з картопляного пюре з грибами в духовці Запіканка з картопляного пюре з сиром в духовці Картопляна запіканка з грибами в духовці Картопляна запіканка з куркою, сметаною і сиром в духовці Картопляна запіканка з м'ясом і сиром в духовці Картопляна запіканка з сиром в духовці Картопляна запіканка з сиром і грибами в духовці