Картопляну запіканку з грибами дуже зручно готувати з допомогою мультиварки. Для неї не потрібно попередньо відварювати картоплю, що економить час. До неї добре підходять і свіжі та заморожені гриби. Гриби для запіканки обязятельно потрібно обсмажити з цибулею, що поліпшить смак готової страви. Картопля для цієї запіканки потрібно натерти на середню або велику тертку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 8 – 10 шт.
  • Гриби – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для курки – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати картопляну запіканку з грибами в мультиварці, свіжі гриби очистіть від сміття, добре промийте і поріжте на невеликі шматочки будь-якої форми. Заморожені гриби попередньо розморозьте. Потім поваріть їх протягом 10 хвилин. Відварені гриби відкиньте на друшляк і ще раз промийте проточною водою.

Поки гриби готуються, очистіть від шкірки картоплю і цибулини і помийте їх.

Картоплю помістіть в холодну воду, щоб не став темним.

Чашу мультиварки змастіть невеликою кількістю рослинної олії, нагрійте її і помістіть в чашу відварені гриби. Встановіть програму «Смаження» на 15 хвилин. Смажте гриби, періодично перемішуючи їх, до повного випаровування рідини і під відкритою кришкою.

Цибулини наріжте на маленькі кубики і додати в чашу до грибів, коли випарується з них рідина. Обсмажте гриби з цибулею ще 10 хвилин на тій же програмі. Ступінь обжарювання можете регулювати самі. До кінця обсмажування гриби з цибулею трохи посоліть. Потім готову грибну начинку перекладіть на окрему тарілочку.

Очищену картоплю натріть на середню (або велику) тертці або подрібніть за допомогою кухонного комбайна. Картопляний сік трохи відіжміть. До натертому картоплі додайте яйця, спеції за смаком, борошно і сіль і перемішайте.

У змащену маслом чашу приладу перекладіть половину натертого картоплі. На нього рівним шаром викладіть обсмажені з цибулею гриби і покрийте їх решті картоплею. Кришку мультиварки закрийте і встановіть програму «Випічка», час – 1 година за замовчуванням. Після закінчення цього часу запіканку акуратно, використовуючи форму пароварки, переверніть на зворотний бік і продовжите випічку на тій же програмі ще 20 хвилин.

Після сигналу про закінчення процесу дайте запіканці деякий час постояти, не відкриваючи кришку приладу. Потім перекладіть її на плоску тарілку, наріжте на порційні шматочки і подайте до неї сметану.

Смачне і красиве блюдо підкорить вас і ваших близьких своїм чудовим смаком. Приємного апетиту!

Картопляна запіканка Картопляна запіканка з куркою і грибами в духовці Картопляна запіканка з фаршем в мультиварці