Картопляну запіканку добре готувати, якщо у вас в холодильнику залишилося вчорашнє пюре, але хочеться чогось новенького. Однак пюре для неї можна приготувати і спеціально. У таку запіканку можна додати все, що є під рукою: шинку, сосиски, печериці, сир або фарш, а також сирі або обсмажені овочі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Картопля – 3 шт.
- Яйце – 1 – 2 шт.
- Сир Пармезан – 30 – 40 гр.
- Масло вершкове – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Петрушка – за смаком
- Сіль – за смаком
- Сосиски – 3 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати картопляну запіканку з пюре? Очищений картопля або картоплю в мундирах відваріть в підсоленій воді.
Воду злийте. Якщо картоплю в мундирах, тоді очистіть його, додайте масло і дрібно нарубану петрушку або кріп.
Розімніть картоплю в пюре і дайте йому трохи охолонути.
В пюре додайте сире яйце, добре перемішайте.
підготуйте Форму для запікання, змастити її маслом і присипавши сухариками, розмеленими в крихту. Зверху викладіть картопляне пюре і кружечки сосисок або ковбаси.
Запіканку присипте дрібно натертим сиром.
До красивої золотистої скоринки запікайте блюдо в духовій шафі, нагрітому до 180-190 градусів.
Приємного апетиту!
Запіканка з картопляного пюре в духовці Запіканка з картопляного пюре з сиром в духовці Картопляна запіканка з сиром в духовці Картопляна запіканка з сиром і яйцем в духовці Картопляна запіканка з яйцем в духовці