Картопляну запіканку добре готувати, якщо у вас в холодильнику залишилося вчорашнє пюре, але хочеться чогось новенького. Однак пюре для неї можна приготувати і спеціально. У таку запіканку можна додати все, що є під рукою: шинку, сосиски, печериці, сир або фарш, а також сирі або обсмажені овочі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 3 шт.
  • Яйце – 1 – 2 шт.
  • Сир Пармезан – 30 – 40 гр.
  • Масло вершкове – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Петрушка – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Сосиски – 3 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати картопляну запіканку з пюре? Очищений картопля або картоплю в мундирах відваріть в підсоленій воді.

Воду злийте. Якщо картоплю в мундирах, тоді очистіть його, додайте масло і дрібно нарубану петрушку або кріп.

Розімніть картоплю в пюре і дайте йому трохи охолонути.

В пюре додайте сире яйце, добре перемішайте.

підготуйте Форму для запікання, змастити її маслом і присипавши сухариками, розмеленими в крихту. Зверху викладіть картопляне пюре і кружечки сосисок або ковбаси.

Запіканку присипте дрібно натертим сиром.


До красивої золотистої скоринки запікайте блюдо в духовій шафі, нагрітому до 180-190 градусів.

Приємного апетиту!

Запіканка з картопляного пюре в духовці Запіканка з картопляного пюре з сиром в духовці Картопляна запіканка з сиром в духовці Картопляна запіканка з сиром і яйцем в духовці Картопляна запіканка з яйцем в духовці