Це рецепт страви для швидкого вечері, коли дуже хочеться їсти, а часу на підготовку немає. Замість холодної тушонки приготуйте з неї картопляну запіканку. Картоплю потрібно відварити, порізавши його на шматочки, так буде швидше. Тушонку візьміть яловичу, в ній менше жиру.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Картопля – 7 шт.
  • Тушонка – 1 банка
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Масло вершкове – за смаком
  • Майонез – за смаком

Процес приготування:

Картоплини почистіть, помийте, наріжте на четвертинки і поставте варитися на плиту.

Тушонку перекладіть з банки на розігріту сковорідку, розділіть виделкою на невеликі шматочки і потримайте на маленькому вогні декілька хвилин, щоб жир і сік растопились.

Очищену цибулину помийте і наріжте на маленькі кубики.

Нарізану цибулю перекладіть в сковорідку, змішайте з тушонкою і на маленькому вогні під прикритою кришкою і тушкуйте 5-7 хвилин.

Відварену картоплю пюрируйте будь-яким способом, додайте до нього шматочок вершкового масла і перемішайте.


Форму для випічки застелити шматочком фольги і намажте маслом. Половину картопляного пюре перекладіть у форму і на нього розкладіть рівним шаром розігріту тушонку з цибулею.


На тушонку викладіть решту пюре, розподіліть його рівним шаром і нанесіть майонезну сіточку. Можете посипати запіканку тертим сиром. Запечіть страву протягом 20-30 хвилин в духовці, розігрітій до 180°С. Запіканку трохи остудіть, вынимите з форми і подайте до столу.

Приємного апетиту!

Запіканка з картопляного пюре в духовці Картопляна запіканка