Як змусити дитину їсти рибу? Це питання постає перед кожною мамою. Є рецепт, який точно доведеться дітям за смаком. Це ситна, ніжна і ароматна картопляна запіканка з рибою готується без особливих зусиль і істотних витрат.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Рибне філе – 600 гр.
  • Картопля – 5 – 6 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Зелень – за смаком
  • Паприка – за смаком
  • Лимонний сік – за смаком
  • Масло оливкове – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати картопляну запіканку з рибою? Філе риби розморозити, обсушити на паперовому рушнику. Посолити його, поперчити, додати паприку, збризнути соком лимона і оливковим маслом. Потім філе закрити фольгою і залишити ненадовго маринуватися.

Картоплю очистити, нарізати кружечками, відправити у киплячу воду, щоб розм’якшити картоплю.

Зварену картоплю розтовкти в пюре, дати йому охолонути. Потім додати в пюре яйця, вершкове масло, натертий на крупній тертці сир. За необхідності пюре досолити.

Форму для запікання змастити олією, викласти половину картопляного пюре, потім – шар замаринованной риби і знову картопляного пюре.

Запіканку розрівняти, зверху посипати спеціями.

Готувати картопляну запіканку з рибою в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин, до утворення золотистої скоринки на пюре.

Розрізати готову запіканку порційними шматочками. Готово! Можна кликати дитину до столу на обід!

Запіканка з картопляного пюре в духовці Запіканка з картопляного пюре з сиром в духовці Картопляна запіканка Картопляна запіканка з сиром в духовці Картопляна запіканка з сиром і яйцем в духовці Картопляна запіканка з яйцем в духовці