Картопляні запіканки готують як з сирого, так і з готового картоплі. Хочу пережити рецепт простий і ситної картопляної запіканки з сосисками. Запіканка готується з картоплі в мундирі. Щоб скоротити час на приготування страви, зваріть картоплю завчасно.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Картопля – 1.5 кг
  • Сосиски – 300 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Сир – 100 гр.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Прованські трави – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати картопляну запіканку з сосисками, підготуйте необхідні інгредієнти для запіканки.

Сосиски очистіть і наріжте кільцями.

Картоплю середнього розміру промийте, покладіть в каструлю, посоліть, залийте холодною водою. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть протягом 20 хвилин. Готову картоплю остудіть і очистіть.

Форму для запікання змастіть невеликою кількістю вершкового масла. Картопля натріть на крупній тертці, посоліть, поперчіть. Добре перемішайте. Викладіть у форму, розрівняйте. Зелена цибуля добре промити, обсушити, дрібно наріжте. Посипте картоплю дрібно нарізаною цибулею і прованськими травами.

Нарізані сосиски розкладіть зверху.

В окрему миску розбийте курячі яйця, додайте сметану, добре перемішайте вилкою.

Вершкове масло натріть поверх сосисок і рівномірно розподіліть. Залийте яєчно-сметанною сумішшю форму і закрийте фольгою. Відправте в добре розігріту духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів.

дістаньте Форму з духовки, натріть твердий сир на дрібній тертці, рівномірно розподіліть по запіканці і поставте в духовку до зарум’янювання.

Готову запіканку дістаньте з духовки, трохи остудіть.

Подавайте порційно, прикрасивши свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Запіканка з картопляного пюре в духовці Запіканка з картопляного пюре з сиром в духовці Картопляна запіканка Картопляна запіканка з сиром в духовці Картопляна запіканка з сиром і яйцем в духовці Картопляна запіканка з яйцем в духовці