Для корисного й живильного домашнього сніданку можна приготувати кашу Дружба з пшона і рису. Візьміть на замітку простий класичний рецепт з використанням води і молока.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Пшоно – 120 гр.
  • Рис білий – 120 гр.
  • Вода – 400 мл
  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Сіль – 10 гр.
  • Масло вершкове – за смаком

Процес приготування:

Підготуємо головні інгредієнти. Відміряємо потрібну кількість пшона і рису. При необхідності крупи промиваємо.

Для того, щоб пшоно не горчило і швидше приготувався, можна залити його окропом на 15-20 хвилин.

Вливаємо воду в каструлю, змішуємо її сіллю і доводимо до кипіння. Після занурюємо рис і варимо ще кілька хвилин до повторного кипіння води.

Сюди ж додаємо пшоно і зменшуємо вогонь на плиті.

Варимо крупи близько 15 хвилин. Можна під кришкою.

Через 15 хвилин нагріваємо молоко і вливаємо його в кашу. Додаємо цукор і акуратно розмішуємо вміст. Варимо до повної готовності 20 хвилин.

Каша Дружба виходить наваристою і поживною. Розкладайте її по тарілках, доповнюйте вершковим маслом і подавайте до столу. Приємного апетиту!

Каша Дружба Каша Дружба на воді в каструлі Каша Дружба як в дитячому саду Каші