Яскраву і поживну кашу для домашнього сніданку можна приготувати з пшона і рисової крупи. Страва порадує вас ніжним солодкуватим смаком і простим процесом приготування. Спробуйте!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис білий – 100 гр.
- Пшоно – 100 гр.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Вода – 1 склянка
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Масло вершкове – за смаком
Процес приготування:
Готувати кашу на молоці з рису та пшона на плиті легко! Відміряємо потрібну кількість рису і промиваємо його під водою.
Також промиваємо і пшоно. При необхідності перебираємо продукт.
Відправляємо підготовлені крупи в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту.
Після кипіння, зменшуємо вогонь і варимо кашу 10-15 хвилин. Готуємо, поки вода не википить.
Далі нагріваємо молоко і вливаємо його в крупи, які ще не повністю готові.
Сюди ж додаємо сіль і цукор. Варимо вміст на слабкому вогні ще 10 хвилин.
Після готовності накриваємо каструлю кришкою і загортаємо її в рушник. Даємо страві настоятися якийсь час.
Густа і набрякла каша з пшона і рису готова. Розкладайте її по порційних тарілках, доповнюйте вершковим маслом і подавайте до столу!
Каша Дружба на воді і молоці Каша Дружба на молоко в каструлі Каші Пшоно-рисова каша на молоці