Яскраву і поживну кашу для домашнього сніданку можна приготувати з пшона і рисової крупи. Страва порадує вас ніжним солодкуватим смаком і простим процесом приготування. Спробуйте!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис білий – 100 гр.
  • Пшоно – 100 гр.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – за смаком

Процес приготування:

Готувати кашу на молоці з рису та пшона на плиті легко! Відміряємо потрібну кількість рису і промиваємо його під водою.

Також промиваємо і пшоно. При необхідності перебираємо продукт.

Відправляємо підготовлені крупи в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту.

Після кипіння, зменшуємо вогонь і варимо кашу 10-15 хвилин. Готуємо, поки вода не википить.

Далі нагріваємо молоко і вливаємо його в крупи, які ще не повністю готові.

Сюди ж додаємо сіль і цукор. Варимо вміст на слабкому вогні ще 10 хвилин.

Після готовності накриваємо каструлю кришкою і загортаємо її в рушник. Даємо страві настоятися якийсь час.

Густа і набрякла каша з пшона і рису готова. Розкладайте її по порційних тарілках, доповнюйте вершковим маслом і подавайте до столу!

Каша Дружба на воді і молоці Каша Дружба на молоко в каструлі Каші Пшоно-рисова каша на молоці