Ароматна заготівля на зиму! Кетчуп з помідорів і перцю виходить дуже смачним і пікантним. Кращою для заправки м’ясних виробів просто не придумати! А приготувати його зможе навіть початківець, якщо точно слідувати перевіреним рецептом!
Інгредієнти: на 5 арк.
- Помідори свіжі – 4 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Морква – 2 шт.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Кориця – 1 ст. л.
- Петрушка – 1 ст. л.
- Базилік свіжий – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати кетчуп з помідорів з перцем без оцту на зиму? Всі овочі потрібно промити водою, цибулю очистити від лушпиння, почистити моркву, з перців видалити насіння, видалити плодоніжки з помідорів. Потім порізати всі овочі невеликими шматочками і відправити їх в каструлю. Довести до кипіння і потім варити ще 30 хв
Тепер знімаємо каструлю з вогню і подрібнюємо все з допомогою блендера. Якщо ви хочете, щоб кетчуп був повністю однорідним, тоді також протираємо його через ситечко.
Знову ставимо кетчуп на плиту, додаємо цукор, сіль, корицю і зелень. Перемішуємо і варимо ще 40 хв.
Розкладаємо в стерилізовані банки і щільно закатуємо.
Приємного апетиту!
Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів з болгарським перцем Кетчуп з помідорів з цибулею Кетчуп з помідорів пальчики оближеш Салат з помідорів, перцю і моркви