Ароматна заготівля на зиму! Кетчуп з помідорів і перцю виходить дуже смачним і пікантним. Кращою для заправки м’ясних виробів просто не придумати! А приготувати його зможе навіть початківець, якщо точно слідувати перевіреним рецептом!


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Помідори свіжі – 4 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Кориця – 1 ст. л.
  • Петрушка – 1 ст. л.
  • Базилік свіжий – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати кетчуп з помідорів з перцем без оцту на зиму? Всі овочі потрібно промити водою, цибулю очистити від лушпиння, почистити моркву, з перців видалити насіння, видалити плодоніжки з помідорів. Потім порізати всі овочі невеликими шматочками і відправити їх в каструлю. Довести до кипіння і потім варити ще 30 хв

Тепер знімаємо каструлю з вогню і подрібнюємо все з допомогою блендера. Якщо ви хочете, щоб кетчуп був повністю однорідним, тоді також протираємо його через ситечко.

Знову ставимо кетчуп на плиту, додаємо цукор, сіль, корицю і зелень. Перемішуємо і варимо ще 40 хв.

Розкладаємо в стерилізовані банки і щільно закатуємо.

Приємного апетиту!

Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів з болгарським перцем Кетчуп з помідорів з цибулею Кетчуп з помідорів пальчики оближеш Салат з помідорів, перцю і моркви