Кетчуп з помідорів і перцю стане прекрасним доповненням до великої кількості м’ясних страв. Не можна не відзначити, що така томатна заправка, приготовлена в домашніх умовах, має безліч переваг над тими, що можна придбати в магазині. Мова йде про натуральності.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Помідори свіжі – 500 гр.
  • Болгарський перець солодкий (червоний) – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 20 гр.
  • Сіль – 12 гр.
  • Масло оливкова – 30 мл
  • Паприка – 5 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати кетчуп з помідорів і перцю. Очищаємо від лушпиння цибулю нарізаємо невеликим кубиком, після відправляємо на розігріту сковорідку і обсмажуємо на невеликій кількості оливкової олії до того моменту, поки цибуля не стане прозорим.

Наступний крок – моєму помідори, потім розрізаємо кожен плід на чотири частини. Після чого відправляємо помідорні часточки на сковорідку до цибулі.

Вимитий стручок перцю чилі нарізаємо кільцями, видаляємо з них перегородки і насіння, після чого відправляємо на сковорідку до розм’якшеним помідорів.

Тепер займемося болгарським перцем. Промиваємо його проточною водою, видаляємо насіння і плодоніжку, а потім нарізаємо смужками невеликого розміру. Тушкуємо на сковорідці разом з іншими овочами протягом п’яти хвилин.

Очищений від лушпиння часник дрібно рубаємо ножем.

Овочі, які тушкувалися на сковорідці, кладемо в чашу блендера. Туди ж кладемо подрібнений часник.

Подрібнюємо овочі до пюреобразного стану.

Овочеве пюре потрібно перекласти в каструлю, з’єднавши з цукровим піском і поставити на вогонь. Після того, як маса закипить, варимо її протягом п’яти хвилин.

Залишилося розкласти кетчуп в стерилізовані банки і закатати кришками.

Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів з болгарським перцем Кетчуп з помідорів з цибулею Кетчуп з помідорів пальчики оближеш Кетчуп чилі з помідорів