Смачний, в міру солодкий і смачний домашній кетчуп з помідорів, перцю і моркви. Заготовивши його на зиму, не доведеться ламати голову, як зробити апетитну курочку, плов або рагу ще смачніше. Кетчуп додасть неповторні нотки будь-якої страви!
Інгредієнти: на 2 л.
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Помідори свіжі – 2 кг
- Морква – 2 шт.
- Оцет столовий 9% – 60 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Часник – за бажанням
- Перець чорний мелений – 0,5 – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати кетчуп з помідорів з перцем і морквою на зиму? Для початку підготуємо болгарський перець. Для цього моєму його, розрізаємо на половинки і вичищаємо насіння, а потім ділимо на кілька частин.
Помідори також миємо, видаляємо черешки і ріжемо часточками.
Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці.
Складаємо всі овочі в каструлю і ставимо на плиту. Доводимо масу до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо ще 30 хв
Тепер беремо блендер і подрібнюємо до стану однорідного пюре.
Додаємо цукор, сіль, подрібнений часник і перець. Ставимо на плиту і варимо після кипіння 50 хв.
Заливаємо оцет, розмішуємо і розкладаємо кетчуп в стерилізовані банки.
Закатуємо залізними кришками. Залишаємо остигати при кімнатній температурі.
Приємного апетиту!
Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів з болгарським перцем Кетчуп з помідорів пальчики оближеш Кетчуп чилі з помідорів Салат з помідорів, перцю і моркви