Приготувати смачний корисний соус для будь-яких страв у домашніх умовах – легко, якщо скористатися рецептом домашнього кетчупу без оцту з яблуками. Ксисло-солодкий кетчуп по цьому рецепту ідеально поєднується з вашими улюбленими стравами, тому заготовте побільше, адже розходиться кетчуп дуже швидко.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори свіжі – 4 кг
  • Яблука – 500 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Перець духмяний горошок – 12 шт.
  • Перець чорний горошок – 12 шт.
  • Гвоздика – 6 шт.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Кориця – 1,5 ст. л.
  • Мускатний горіх – 0,5 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування домашнього кетчупу без оцту з яблуками? Помідори перебрати, помити і просушити на кухонному рушнику.

Розрізати помідори на 4 частини, викласти в каструлю.

Болгарський перець помити, видалити насіння, крупно нарізати.

Яблука помити, очистити, крупно нарізати.

Цибулю очистити і крупно нарізати.

Гіркий стручковий червоний перець помити, видалити насіння і дрібно нарізати.

Всі овочі відправити в каструлю до помідорів.

Поставити каструлю з овочами на вогонь, довести до кипіння. Додати до овочів гвоздику, запашний і чорний перець горошком. Гасити близько години під закритою кришкою на маленькому вогні. Після цього зняти каструлю з плити і залишити в холодному місці на деякий час до повного охолодження.

Пропустити готові овочі через м’ясорубку або соковижималку. До маси додати сіль, цукор, корицю і мускатний горіх.

Поставити на вогонь і варити на повільному вогні ще 45 хвилин. розлити готовий домашній кетчуп без оцту з яблуками по стерилізованим банкам. Банки закрутити кришками.

Банки з домашнім кетчупом перевернути, дати масі охолонути. Потім переставити кетчуп на зберігання придатне для цього місце. Обов’язково спробуйте цей запашну соус!

Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів з цибулею Кетчуп з помідорів з яблуками Кетчуп з помідорів пальчики оближеш Помідори з яблуками на зиму