Апетитну шурпу за класичним рецептом найчастіше готують в казані. Так блюдо максимально збереже свій пряний аромат і яскравий смак. Використовуйте простий рецепт для ваших домашніх обідів.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яловичина на кістці – 0,8 кг
  • Картопля – 8 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Зелень – 1 пучок
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Рецепт приготування класичної шурпи з яловичини в казані на плиті смачний! Яловичину на кістці розрізаємо на невеликі частини. Промиваємо і просушуємо інгредієнт.

Обсмажуємо шматки м’яса в рослинному маслі. Можна це робити на сковороді.

Коли м’ясо придбає яскравий рум’янець, додаємо до німкеню півкільця цибулі. Смажимо ще 2-3 хвилини.

Перекладаємо вміст у великий казан.

Заливаємо продукти водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння.

Починаємо викладати овочі. Морква ріжемо кружальцями, болгарський перець тонкими смужками.

Сюди ж відправляємо шматочки помідорів. Солимо блюдо і посипаємо спеціями за смаком.

Викладаємо вміст очищену картоплю.

Закриваємо казан кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 30-40 хвилин.

Готову шурпу розкладаємо по тарілках, доповнюємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Шурпа Шурпа з яловичини в казані на плиті Шурпа з яловичини по-узбецьки Шурпа класична