Цей ситний і наваристий суп відрізняється від інших супів не тільки способом приготування, але і використанням узбецьких приправ, які надають страві чудовий східний аромат. Традиційно шурпу варять на баранині. За цим рецептом ви можете приготувати дуже смачну шурпу по-узбецьки в домашніх умовах.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Баранина – 1 кг
  • Картопля – 5 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 5 шт.
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 6 шт.
  • Куркума – 0.5 ч. л.
  • Барбарис – 1 ч. л.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Зіра – 1 ч. л.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Кінза – за смаком
  • Петрушка – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Рецепт шурпи з баранини по-узбецьки смачний! Спочатку підготуйте всі овочі для шурпи. Почистіть моркву, цибулю, картоплю і перець. Перець можете взяти різних кольорів. У помідорів зніміть шкірку, обшпаривши їх окропом, а потім холодною водою. Овочі наріжте на великі шматочки, адже вони не повинні розваритися в пюре при готуванні.

Баранину промийте холодною водою. Потім покладіть її у велику каструлю і залийте 5 літрами холодної води. Каструлю поставте на вогонь і доведіть бульйон до кипіння.

Зніміть з поверхні бульйону пінку і варіть баранину на невеликому вогні протягом 40 хвилин.

Потім, це важливий момент рецепта, в певному порядку і з інтервалом в 10 хвилин кладіть у бульйон крупно нарізані овочі і тільки доведіть бульйон до кипіння, щоб вода після закладки овочів не кипіла. Спочатку додайте цибулю, потім картоплю, моркву, велику соломку перців і в останню чергу очищені помідори з гострим перцем і часником.

Потім закрийте каструлю кришкою і варіть шурпу на мінімальному вогні протягом 1,5 годин. За 40 хвилин до закінчення варіння покладіть в шурпу зазначені в рецепті спеції.

По закінченні готування покладіть в шурпу дрібно нарізану свіжу петрушку і кінзу. Дайте супу 15-20 хвилин настоятися і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Шурпа Шурпа з баранини в казані Шурпа з баранини з картоплею Шурпа з баранини классическая Шурпа класична