Мабуть, мало тих, хто не пам’ятає сирну запіканку з дитячого садка. Чарівний смак з дитинства, який можна повторити й сьогодні за дуже простим рецептом. Весь секрет – у правильно підібраних пропорціях і у використанні жирного сиру.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Манна крупа – 3,5 ст. л.
- Сир 9% – 500 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Ванілін – 0.5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло рослинне – для змазування
- Сухарі панірувальні – 2 – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати класичну сирну запіканку як у дитячому садку? У широкій мисці змішуємо сир високої жирності з цукром, яйцями і манкою. Додаємо сіль, розпушувач і ванілін.
Ретельно все перемішуємо міксером на середній швидкості. Маса повинна стати однорідною та трохи пишною. Якщо замість міксера скористатися заглибним блендером, запіканка вийде більш щільною, без відчутних сирних включень, але і більш ніжною. Міксер (або ручне змішування) дозволяє залишити сирні крупинки в тесті, що в готовому виробі створить ту саму цікаву текстуру, «в садку».
Форму для випічки потрібно добре промазати вершковим або рослинним маслом і присипати сухарями. Якщо використовуєте силіконову форму, можна її нічим не змащувати. Тісто ложкою викладаємо у форму для випічки і ставимо в гарячу духовку на півгодини. Температура випічки – 180 градусів. Готова запіканка повинна трохи підрости і добре зарум’яниться.
Запіканку дістаємо з духовки і даємо повністю охолонути. Витягаємо з форми і ріжемо на порції. Подаємо до столу зі сметаною, варенням або просто посипавши цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
Сирна запіканка Сирна запіканка без сметани Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з манкою Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка класична в духовці Сирна запіканка як у садку