Класичний рецепт варіння ячної каші є самим швидким, крупа не вимагає попередньої обробки, готується каша на воді. Крупа і вода беруться у співвідношенні 1:2. Зварена каша повинна обов’язково деякий час настоятися.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Ячна крупа – 1 склянка
- Вода – 2 склянки
- Сіль – за смаком
- Масло вершкове – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати класичну ячну кашу на воді? Розраховану кількість ячної крупи насипте в каструльку для варіння каші і кілька разів промийте проточною холодною водою. При цьому піде дрібний сміття і каламутна крихта, що зробить кашу більш розсипчастою.
Потім промиту крупу залийте чистою водою в правильному співвідношенні з крупою.
Каструльку поставте на середній вогонь і доведіть кашу до кипіння, перемішуючи її ложкою.
Потім кашу по своєму смаку посоліть і поваріть її протягом 10 хвилин на невеликому вогні. Під час варіння каші перемішувати не треба. Цього часу достатньо, щоб крупа розварилася, і каша загусла.
Після закінчення цього часу вогонь вимкніть. У кашу покладіть шматочок вершкового масла. Каструльку прикрийте кришкою і залиште кашу на 20 хвилин для настоювання. Приготовану ячну кашу на воді за класичним рецептом можете розкласти в порційні тарілки і подати до столу.
Приємного апетиту!
Каші Розсипчаста ячна каша на воді в каструлі Ячна каша Ячна каша на воді Ячна каша на воді на плиті