Пропоную скористатися простим і апетитним рецептом класичного тесту для біляшів, приготованого на сухих дріжджах. Цікаво те, що це тісто універсальне – з нього готують пиріжки, пироги, кулеб’яки та інші домашні вироби. Приготуйте випічку на такому тесті, і ви залишитеся під великим враженням!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Молоко 2.5% – 200 мл
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Для начинки: –
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати класичне тісто для біляшів на сухих дріжджах? У глибоку посудину просіяти через дрібне сито необхідну кількість пшеничного борошна, додайте сухі швидкодіючі дріжджі, сіль та цукровий пісок. Добре перемішайте сухі інгредієнти.
Налийте необхідну кількість рослинного масла. Рослинна олія можна замінити попередньо розтопленим вершковим маслом або маргарином.
Влийте попередньо підігріте до теплого стану молоко. Перемішайте міксером на маленькій швидкості.
Замісіть м’яке еластичне тісто, накрийте чистим кухонним рушником або оберніть харчовою плівкою. Помістіть в тепле місце підніматися приблизно на 1 годину. Швидкість підняття тесту залежить від дріжджів, які ви будете використовувати, і якості пшеничного борошна.
М’ясний фарш приготуйте самостійно або скористайтеся купівельними. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть в прохолодній воді. Дрібно наріжте цибулю і з’єднати з м’ясним фаршем. Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте начинку до однорідного стану.
Піднялося дріжджове тісто розділіть на рівні частини, розкачайте з допомогою качалки або розтягніть руками в круглий коржик.
В середину круглої коржі викладіть приготовлену соковиту м’ясну начинку.
Міцно притискаючи, заліпіть краї тіста, щоб сік, що виділився при смаженні, не витікав.
Надайте беляшам однакову округлу форму.
Глибоку сковороду добре розігрійте на сильному вогні, потім налийте достатню кількість рослинного масла. Викладіть біляші в кипляче масло, зменшіть вогонь до середнього.
Готуйте біляші з двох боків до золотистої скоринки апетитною, викладіть на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб вбралося зайве масло, і подавайте на стіл.
Насолоджуйтеся смачним і ситним блюдом!
Біляші з начинкою з фаршу Біляші на дріжджах Біляші на молоці Тісто для біляшів на сухих дріжджах