Сьогодні хочу запропонувати ароматний, класичний рецепт надзвичайно смачного горохового супу з яловичиною. Перше блюдо виходить ситним і наваристим. Чудовий спосіб зігрітися в холодний осінній або зимовий день. Рекомендую обов’язково приготувати, і ви не пошкодуєте!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Горох – 100 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 3 шт.
- Перець чорний горошок – за смаком
- Вода – 3,5 л.
- Сіль – за смаком
- Яловичина – 300 гр.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
Процес приготування:
Як приготувати класичний гороховий суп з яловичиною? Горох помийте, залийте водою і залиште замачиваться, найкраще на ніч. Горох краще використовувати колотий, він швидше готується. Яловичину вимити, а потім промокніть паперовими рушниками і наріжте невеликими шматочками. Картоплю вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою.
Підготовлену яловичину викладіть в каструлю з товстим дном. Залийте холодною водою, посоліть. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть утворену піну шумівкою, зменшіть вогонь і готуйте близько 1 години під кришкою.
Тим часом морква вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою, потім наріжте тонкою соломкою. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і дрібно наріжте. Картоплю наріжте середнім кубиком. Горох знову промийте і злийте через сито або друшляк.
Часник очистіть від лушпиння, сполосніть в холодній воді і наріжте гострим ножем.
Підготовлені інгредієнти по черзі викладіть в гарячий бульйон – горох, картопля, морква, ріпчаста цибуля і часник, додайте чорний перець горошком, лавровий лист і за необхідності посоліть. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімального, і готуйте 1 годину.
Класичний гороховий суп з яловичиною розлийте по тарілках і подавайте на стіл. Додатково можна подати сухарики.
Приємного апетиту!
Гороховий суп Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з яловичиною