Я часто готую на обід перші страви. Рецептів супів велика безліч, кожен може знайти свій улюблений варіант. Сьогодні я пропоную скористатися розкішним рецептом і приготувати гороховий суп з копченою рулькою. Апетитний суп припаде до смаку всім без винятку.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Горох колотий – 250 гр.
  • Рулька свиняча копчена – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 6 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Вода – 3,5 л.
  • Сіль – за смаком
  • Морква – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати суп гороховий з копченою рулькою просто! Колотий горох добре промийте кілька разів під проточною водою. При бажанні можна горох замочити в розчині з харчовою содою на ніч. Так він швидше приготується.

Копчену рульку покладіть в глибоку каструлю з товстим дном. Налийте холодну воду, викладіть промитий горох. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь і варіть під кришкою приблизно 40-50 хвилин.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте кубиками. Морква вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою, натріть на крупній тертці. Овочі викладіть на добре розігріту сковороду, змащену рослинним маслом. Обсмажте до м’якості.

Копчену рульку акуратно вийміть з бульйону і повністю остудіть, потім наріжте на невеликі шматочки.

Картоплю вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою, наріжте кубиками. Відправте в суп. Доведіть до кипіння. Посоліть, поперчіть і готуйте на повільному вогні 30-40 хвилин. Потім викладіть нарізану копчену рульку. Доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і залиште на вимкненій конфорці настоюватися протягом 30 хвилин.

Ароматний наваристий гороховий суп з копченою рулькою подавайте на обідній стіл в порційних тарілках.

Приємного апетиту!

Гороховий суп Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з копченостями Гороховий суп з м'ясом Гороховий суп зі свининою