Пропонуємо вам спробувати найсмачніше блюдо з Узбекистану з м’ясом і овочами. Лагман являє собою суп густої консистенції, який подається разом з локшиною. Завдяки використанню в рецепті курячого м’яса, страва виходить дуже ніжним і легким.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Бульйон з курки – 1,5 – 2 л
  • Куряча грудка – 350 гр.
  • Локшина удон – 250 гр.
  • Помідори свіжі – 300 гр.
  • Кінза – 1 пучок
  • Часник – 4 – 5 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Спаржева квасоля – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Паприка мелена – на смак
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати класичний лагман з куркою з локшиною в домашніх умовах. Розігрійте сковороду, влийте трохи рослинного масла, потім викладіть нарізану цибулю, тушкуйте його 5-7 хвилин на середньому вогні.

Моркву наріжте тонкою соломкою. Додайте її на сковороду до цибулі і продовжуйте тушкувати овочі ще 5-7 хвилин.

Болгарський перець очистіть від насіння і наріжте тонкими смужками, додати на сковорідку.

Помідори очистіть від шкірки і наріжте скибочками. Додайте помідори на сковороду, перемішайте, тушкуйте 5 хвилин.

Потім додайте спаржеву квасолю. Вміст сковороди перемішайте, додайте сіль, цукор, мелену паприку, продовжуйте тушкувати 10 хвилин.

Куряче філе помийте, наріжте, посипте сіллю, перцем і дайте йому промаринуватися кілька хвилин. Потім викладіть його на розігріту сковороду і обсмажте до золотистої скоринки.

Локшину відваріть і відкиньте на друшляк. У каструлі змішайте м’ясо, овочеву зажарку і локшину, влийте курячий бульйон. Доведіть лагман до кипіння, вимкнути вогонь, посипте блюдо рубаною зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Лагман Лагман з куркою Лагман з куркою класичний Лагман з куркою та локшиною Смажений лагман