Класичний печінковий торт – це просте, але при цьому ситне і апетитне блюдо. Закуска з яловичої печінки підійде як для сімейного вечері, так і для святкового столу.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яловича печінка – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 1 головка
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Яйце – 3 шт.
- Майонез – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Для того щоб приготувати класичний печінковий торт з яловичої печінки, підготуємо необхідні інгредієнти. Очищаємо овочі, яловичу печінку – нарізаємо зручними для перемелювання шматочками.
На шматочки ріжемо цибулину. Разом з яловичиною відправляємо в блендер. Подрібнюємо до однорідної рідкуватий маси. Можна використовувати м’ясорубку.
Збиваємо в печінкову масу курячі яйця. Додаємо подрібнений часник.
Висипаємо до інгредієнтів необхідну кількість борошна.
За смаком додаємо сіль і перець. Перемішуємо до однорідності. Тісто повинне вийти трохи рідкуватим, як на оладки. При необхідності можна збільшувати кількість борошна.
Обсмажуємо печінкові млинці з обох сторін на розігрітій з маслом сковороді. На кожну сторону, приблизно 2-3 хвилини.
Формуємо торт. Кладемо печінковий млинець, обмазуємо майонезом і закриваємо іншим млинцем. Повторюємо шари. Готовий торт кладемо в холодильник на 1-2 години, потім прикрашаємо свіжою зеленню, ділимо на шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Печінковий торт Печінковий торт класичний Печінковий торт на сковороді з яловичої печінки Торти