Агар-агар – це натуральний загусник. Білково-заварний крем з агар-агаром відмінно тримає форму і не осідає, тому його часто використовують для прикраси десертів.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Вода – 100 мл
  • Цукор-пісок – 12 ст. л.
  • Лимонна кислота – 0.25 ч. л.
  • Агар-агар – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати білково-заварний крем з агар-агаром просто! Білки відокремте від жовтків. Агар-агар залийте двома столовими ложками води на 10 хвилин.

У каструлю влийте воду і всипте цукор. Поставте каструлю на вогонь і зваріть цукровий сироп. Перевірте його на готовність, з сиропу можна річками скачати кульку.

В сироп додайте лимонну кислоту і агар-агар, перемішайте, проваріть кілька хвилин і зніміть сироп з вогню.

Білки збийте до щільної білої піни.

Потім, не припиняючи збивати білки, введіть гарячий цукровий сироп. Маса стане збільшуватися в обсязі, продовжуйте збивати 3-5 хвилин.

Готовий білково-заварний крем повинен стати густим і блискучим. Дайте йому охолонути і приступайте до прикраси десерту.

Приємного апетиту!