Класичний рецепти салатів передаються з покоління в покоління. Вони мають свої тонкощі і секрети смаку. У цьому рецепті ми докладно розповімо, як приготувати класичний «Соняшник» з грибами і чіпсами.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряче філе – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Печериці свіжі – 150 гр.
- Морква – 1 шт.
- Сир – 70 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Маслини – 150 гр.
- Чіпси – 50 – 60 гр.
- Майонез – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати класичний салат «Соняшник» з чіпсами і грибами? Куряче філе, морква і яйця поставте варитися в окремих ємностях. Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі. Потім обсмажте на рослинному маслі скибочки печериць.
Куряче м’ясо остудіть і наріжте кубиками. Викладіть перший шар з м’яса на плоске блюдо, змащуємо його майонезом, посоліть і приправте за смаком.
На м’ясний шар викладіть обсмажені гриби, змастіть їх майонезом. Потім йде шар з обсмаженої цибулі.
Варену моркву очистіть, натріть на крупній тертці. Зробіть шар з моркви, змащуємо його майонезом.
Після моркви викладіть шар тертого сиру, його також промажте майонезом.
З варених яєць зніміть шкаралупу, відокремте білки від жовтків, подрібніть їх на тертці. Спочатку сформуйте шар з білків і майонезу, потім зробіть шар з жовтків і змастіть його майонезом.
Маслини розрізати навпіл, викладіть їх по всій поверхні салату. Перед тим, як подати салат на стіл, дайте йому просочитися в холодильнику 1-2 години. Потім прикрасьте блюдо і чіпсами і салат «Соняшник» готовий.
Приємного апетиту!
Салат з куркою, грибами і майонезом Салат з куркою, грибами, морквою і яйцем Салат з куркою, грибами, сиром і яйцем Салат з куркою, грибами, цибулею і огірком Салат з курячим філе, грибами і сиром Салати з куркою Салати з куркою і грибами