Для такого смачного компоту фрукти і ягоди будемо бланшувати, тому немає необхідності у стерилізації. Приємна кислинка смородини і медова солодкість абрикосів чудово гармоніюють і доповнюють один одного.
Інгредієнти: на 3 л.
- чорна Смородина – 800 гр.
- Абрикоси – 700 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Вода – 2,5 л
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати компот з абрикосів і смородини. Вимийте і стерилізуйте 7 хвилин банки. Прикрийте їх прокип’яченими кришками. Помийте абрикоси і видаліть кісточки (або залиште цілими при бажанні).
Закип’ятити воду у великій каструлі і занурте друшляк з шматочками фруктів у неї на 5-10 секунд. Дістаньте і повторіть операцію з тими ж абрикосами ще кілька разів, а потім те ж саме зробіть з усіма іншими фруктами.
Перекладіть абрикоси в окрему миску.
Смородину промити і видалити гілки та сміття.
Теж бланшируйте ягоду в воді по 2-3 рази.
Укладіть ягоди і фрукти по підготовленим банкам на 1/3 всього обсягу.
Поставте чисту воду в каструлі на вогонь, всипте цукор і лимонку і закип’ятіть, добре розмішайте. Влийте сироп у банки до країв і закупорьте кришками. Укутайте тару ковдрою і залиште охолонути в кімнаті.
Приємного апетиту!
Компот з абрикосів Компот з абрикосів з лимонною кислотою на зиму Компот з чорної смородини на зиму Компот із смородини на 3-х літрову банку Компоти