Цей рецепт дуже швидкий у приготуванні. Він здатний заощадити ваш час і сили. Процес приготування займе у вас менше години, зате в результаті ви отримаєте дуже смачний і насичений напій. Його точно оцінить навіть самий вибагливий гість.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Чорниця – 310 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ст. л.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Готувати компот з чорниць на 3-х літрову банку без стерилізації на зиму легко! Для початку нам слід підготувати чорницю. Якщо ви вирішили спеціально купити ягоди для приготування компоту, обов’язково зверніть увагу на їх запах. Якщо вам здасться, що він став якимось кислим, значить чорниця, почала псуватися. Не варто купувати такий продукт. Для початку переберіть чорницю і видаліть з неї всі зіпсовані та пошкоджені ягоди. Після цього пересипте її в якусь глибоку ємність. Залийте ягоди водою. Завдяки цьому весь непотріб, який міг знаходитися серед чорниці, спливе на поверхню. З допомогою звичайного шматочка тканини ви зможете швидко прибрати його. Після цього бажано поміняти воду. Залиште в ній чорницю приблизно на 25 хвилин. Потім добре промийте ягоди. Розкладіть на столі звичайне або паперовий кухонне рушник. Пересипте на нього чорницю. Залиште ягоди обсихати.

Щоб заощадити свій час, ми не будемо стерилізувати банки. Нам просто необхідно промити їх у теплій воді. Для цього ви можете використовувати миючий засіб або харчову соду. Наповніть невелику каструлю водою і перенесіть її на плиту. Обшпарте окропом кришки. Розстеліть на стіл кухонний рушник. Розташуйте на ньому банки. Залиште їх сохнути.

Далі нам необхідно приготувати цукровий сироп для нашого компоту. Нам знадобляться такі інгредієнти, як цукровий пісок, ванільний цукор, лимонна кислота і вода. Наповнюємо невелику каструлю з холодною водою. Ставимо її на розігріту плиту. Коли вода закипить, починайте поступово, невеликими порціями, насипати в неї цукор. Постійно перемішуйте розчин, щоб кристали швидко розчинялися. Додайте до сиропу ванільний цукор. Ще раз все розмішайте. Цей інгредієнт додасть компоту дуже приємний запах, який буде відповідати його уподобанням. Останнім насипаємо в сироп лимонну кислоту. Вона дозволить компоту достояти до самої зими. Використовуючи даний інгредієнт, ви можете бути впевнені, що напій не зіпсується. Коли цукровий сироп буде готовий, вимкніть вогонь і зніміть каструлю з плити. Бажано процідити розчин. Для цього можна використовувати сито або звичайну марлю, яка повинна бути на вашій кухні. Так компот буде дуже прозорим та привабливим на вигляд.

Наповнюємо висохлі банки ягодами чорниці. Постарайтеся рівномірно розподілити їх між банками. Залийте ягоди цукровим сиропом. Закрутіть кришку. Обов’язково звертайте увагу на банку. Якщо на ній з’являться тріщини, ємність доведеться замінити. Переверніть банки і розмістіть їх на рушник. У такому положенні кришки будуть піддаватися додаткової термічної обробки. Цьому сприяє гарячий компот. Загорніть банки в плед або кухонне рушник. Дочекайтеся, коли вони охолонуть. Після цього перенесіть компот в більш прохолодне місце. Там він і буде чекати своєї години.

Смачний напій з чорниці готовий. Цей рецепт відрізняється своєю простотою. Він дозволить вам заощадити дорогоцінний час і приготувати солодкий і ароматний компот. Дочитывайте рецепт до кінця і поспішіть приготувати його!

Компоти Чорниця на зиму