Компот з груші дички, приготований власними руками, може стати прекрасною альтернативою купівельними сокам і лимонадам. А корисні властивості такого напою можна перераховувати нескінченно.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Груша (Дички) – 1 кг
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Вода питна – 2 – 2.5 л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з груші дички на зиму. Груші помийте і обріжте плодоніжки. Так як плоди у дички дрібні, їх зручно влаштовувати цілком.

Банки для компоту помийте і стерилізуйте.

Розкладіть груші по банкам. У каструлі закип’ятити воду і залийте нею банки до верху, залиште на 20 хвилин. Потім злийте воду назад в каструлю, доведіть до кипіння і знову залийте банки на 20 хвилин.

Злийте воду з банок в каструлю, додайте цукор з розрахунку 250 грам на трилітрову банку. Кип’ятіть сироп до розчинення цукру, потім влийте його в банки і відразу загорніть кришки. Такий компот з груші дички буде до речі, як взимку, так і влітку.

Приємного апетиту!

Компот з груш на зиму Компоти