Вишня – одна з популярних ягід для зимових заготовок. Зберегти смак і аромат можна з допомогою приготування вишневого компоту. Такий компот освіжає, залишаючи враження, ніби злегка кислуватий присмак розчинений в солодкому сиропі. Вишневий компот – заготівля на зиму, яка порадує кожного члена сім’ї!


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вишня – 500 гр.
  • Вода – 2.5 л.
  • Цукор-пісок – 350 гр.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати компот з вишні на зиму без стерилізації легко! Вишню перебираємо і ретельно промиваємо.

У підготовлену банку всипаємо чисті ягоди.

Обережно і поступово вливаємо в банку з ягодами окріп. Прокип’яченої накриваємо кришкою банку і залишаємо на 15 хвилин.

Необхідну кількість цукрового піску змішуємо з лимонною кислотою.

Воду з банки необхідно злити в ємність з цукровим піском і лимонною кислотою. Відразу ж ставимо ємність з вмістом на вогонь. Перемішуємо. Варимо сироп до повного розчинення цукрових кристалів.

Гарячий сироп вливаємо в банку з ягодами і закатуємо.

Перевертаємо компот дном вгору, закутуємо теплим рушником або ковдрою, залишаємо в такому вигляді на добу до повного охолодження. Потім поміщаємо на зберігання в прохолодне місце. Зберігатися така заготовка може протягом 12 місяців. При вживанні розводити з водою компот не потрібно, тому що він має досить збалансований смак.

Приємного вам апетиту!

Компот з вишні Компот з вишні з кісточками Компот з вишні на 1 літрову банку Компот з вишні на 3-х літрову банку Компот з вишні на зиму Компоти