Незважаючи на досить посередня поєднання чорної смородини і вишні, цей ягідний компот гідний уваги будь-якого і кожного. Такий компот відрізняється своїм виразним і яскравим смаком, що неможливо не помітити, спробувавши його хоч раз.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вишня – 350 – 400 гр.
- чорна Смородина – 400 гр.
- Цукор-пісок – 1 – 1.5 склянки
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
Щоб приготувати компот з вишні та чорної смородини на зиму на 3 літрову банку, відміряємо потрібну кількість ягід, з яких ми збираємося приготувати компот. Також у вишні та чорної смородини не забуваємо обірвати хвостики.
Вишню промиваємо в рясному кількості води і залишаємо просушуватися, розклавши її на паперовому рушнику або залишивши в друшляку.
Ягоди чорної смородини краще пробланшировать. Для цього перекладаємо їх у друшляк і ненадовго опускаємо в киплячу воду. Так робимо кілька разів.
Обов’язково стерилізуємо банки і кришки будь-яким зручним для вас способом і тільки після цього наповнюємо їх ягодами, чергуючи смородину і вишню.
Так компот являє собою напій, для якого необхідно приготувати смачний солодкий сироп. У холодну воду додаємо цукровий пісок і добре розмішуємо, потім кип’ятимо, рідину протягом 4-5 хвилин до повного розчинення крупинок цукру.
Киплячий цукровий сироп заливаємо в банки, наповнені ягодами. Сироп намагаємося лити в самий центр банки, не зачіпаючи окропом стінок. Потім компот закатуємо простерилізованій кришкою, перевіряємо на герметичність і охолоджуємо до кімнатної температури.
Бажаємо вам приємного апетиту!
Вишня на зиму Компот з вишні Компот з вишні і смородини Компот із смородини