Вишня у власному соку з кісточкою – це заготівля на зиму, яка дозволяє зберегти всі корисні властивості вишні, при цьому не використовувати цукор. Адже це так важливо для людей, які утримуються від вживання цукру. Вишня, закатана за нашим рецептом, залишається такою ж смачною, соковитою і ароматною, як влітку.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Вишня – 700 – 900 гр.

Процес приготування:

Рецепт вишні у власному соку з кісточкою простий у приготуванні! Ягоди вишні перебираємо від гілочок і листя. Промиваємо ягоди в друшляку під теплою струменем води. Потім кладемо ягоди в глибоку ємність і замочуємо вишні в холодній воді, щоб прискорити процес концентрації соку.

В цей час промиваємо скляні банки харчовою содою, споліскують водою і ставимо в духову шафу шийкою вниз, стерилізуємо при 110 градусах 7-10 хвилин.

Потім в банки засипаємо вишню, наповнюючи їх ягодами до самого верху, накриваємо кришками. На дно каструлі, в якій будуть стерилізуватися банки, укладаємо бавовняну рушник, ставимо банки і наливаємо воду так, щоб вона покривала банки наполовину. Ставимо каструлю на середній вогонь і стерилізуємо банки 20-25 хвилин.

За час стерилізації ягоди пустять сік, вишні трохи уварятся. Після закінчення зазначеного часу акуратно виймаємо банки з каструлі, закриваємо кришками, ставимо банки догори дном.

Вкриваємо банки рушником і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Після цього прибираємо банки для зберігання в прохолодне темне місце або в холодильник.

Варення Варення з вишні без цукру на зиму Варення з вишні з кісточками Варення з вишні з цілими ягодами на зиму Варення з цілими ягодами вишні з кісточками Вишня в сиропі з кісточками на зиму Вишня на зиму Вишня у власному соку на зиму