Хочу поділитися смачним і ароматним рецептом компоту з вишні та чорної смородини. Ягідний напій виходить в міру солодкий, з приємною кислинкою, і добре втамовує спрагу. Компот, приготований своїми руками, буде набагато корисніше покупних напоїв і соків.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вишня – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • чорна Смородина – 1 склянка
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з вишні та чорної смородини. Підготуйте необхідні інгредієнти для компоту з вишні та чорної смородини. Відміряйте необхідну кількість ягід, цукрового піску і питної води.

Вишню і чорну смородину по черзі викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Тим часом підготуйте банку, ретельно вимийте і стерилізуйте в духовій шафі або на водяній бані. Кришку обдайте окропом. Банку і кришка повинні бути повністю сухими. Вишню викладіть в стерильну банку.

Потім додайте чисті ягоди чорної смородини.

Необхідну кількість питної води налийте в каструлю і доведіть до кипіння.

Підготовленим залийте окропом трилітрову банку і накрийте чистим кришкою. Залиште на 20 хвилин настоятися.

Через 20 хвилин на банку надягніть кришку з отворами.

Потім злийте воду в каструлю.

Ягоди повинні залишитися в банку.

Додайте в каструлю цукровий пісок.

Доведіть рідину до кипіння і відразу зніміть з вогню.

Банку залийте закипевшим сиропом.

Банку з компотом з вишні та чорної смородини добре загорніть закаточной машинкою.

Переверніть банку з компотом догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження.

Потім переверніть банку та перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання. На наступний день можна зняти пробу.

Приємного насолоди!

Вишня на зиму Компот з вишні без стерилізації Компот з вишні і смородини Компот з чорної смородини Компот з чорної смородини на зиму Чорна смородина на зиму