Хочу поділитися смачним і ароматним рецептом компоту з вишні та чорної смородини. Ягідний напій виходить в міру солодкий, з приємною кислинкою, і добре втамовує спрагу. Компот, приготований своїми руками, буде набагато корисніше покупних напоїв і соків.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вишня – 1 склянка
- Цукор-пісок – 2 ст.
- чорна Смородина – 1 склянка
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування компоту з вишні та чорної смородини. Підготуйте необхідні інгредієнти для компоту з вишні та чорної смородини. Відміряйте необхідну кількість ягід, цукрового піску і питної води.
Вишню і чорну смородину по черзі викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Тим часом підготуйте банку, ретельно вимийте і стерилізуйте в духовій шафі або на водяній бані. Кришку обдайте окропом. Банку і кришка повинні бути повністю сухими. Вишню викладіть в стерильну банку.
Потім додайте чисті ягоди чорної смородини.
Необхідну кількість питної води налийте в каструлю і доведіть до кипіння.
Підготовленим залийте окропом трилітрову банку і накрийте чистим кришкою. Залиште на 20 хвилин настоятися.
Через 20 хвилин на банку надягніть кришку з отворами.
Потім злийте воду в каструлю.
Ягоди повинні залишитися в банку.
Додайте в каструлю цукровий пісок.
Доведіть рідину до кипіння і відразу зніміть з вогню.
Банку залийте закипевшим сиропом.
Банку з компотом з вишні та чорної смородини добре загорніть закаточной машинкою.
Переверніть банку з компотом догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження.
Потім переверніть банку та перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання. На наступний день можна зняти пробу.
Приємного насолоди!
Вишня на зиму Компот з вишні без стерилізації Компот з вишні і смородини Компот з чорної смородини Компот з чорної смородини на зиму Чорна смородина на зиму