Дика вишня відрізняється від звичайної вишні розміром плодів і більш виразною кислинкою. Варення з дикої вишні виходить таким же смачним, як і з звичайної вишні. Кількість цукрового піску регулюйте самостійно. В нашій сім’ї не люблять приторне варення, тому я наводжу такі пропорції.
Інгредієнти: на 1 л.
- Вишня – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Щоб приготувати варення з дикої вишні, підготуйте вишню. Купіть або зберіть самостійно.
Вишню викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини.
Частина ягід викладіть в каструлю, в якій будете варити варення. Бажано брати каструлю з товстим дном.
Зверху присипте частиною цукрового піску.
Потім викладіть ягоди.
Знову засипте цукровим піском.
Залиште вишню, прикривши кришкою приблизно на 8-10 годин, а краще на ніч. За цей час вона добре пустить сік.
Ретельно перемішайте вміст каструлі.
Поставте каструлю з вишнею на середній вогонь. Доведіть до кипіння. Періодично знімайте утворилася пінку. Зменшіть вогонь і варіть приблизно 10-15 хвилин. Зніміть з вогню і повністю остудіть, в середньому на це піде близько 10 годин.
Потім знову поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння. Відразу зніміть з вогню і знову залиште на 10 годин повністю охолонути.
Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, духовій шафі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути повністю сухими. Знову поставте варення на вогонь і доведіть до кипіння.
Варіть вишневе варення на середньому вогні приблизно 7-10 хвилин. З допомогою ополоника акуратно гаряче варення розлийте по стерильним банкам. Банки з варенням з дикої вишні добре закрутіть стерильними кришками, і переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження. Потім переверніть банки і перемістіть в темне місце на довгострокове зберігання.
Приємного насолоди!
Варення Варення з вишні з цілими ягодами на зиму Варення з цілими ягодами вишні з кісточками Вишня в сиропі з кісточками на зиму Вишня з цукром на зиму Вишня на зиму Вишня у власному соку на зиму