Якщо ви не знаєте, як швидко і смачно приготувати консервовані рядовки, обов’язково скористайтеся цим простим і швидким рецептом. Ароматні грибочки виходять соковитими, досить цікавими і незвичайними за смаком. Спробуйте приготувати і пригостити своїх друзів і близьких.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Рядовка – 5 кг
- Гвоздика – 10 бутонів
- Перець чорний горошок – 15 шт.
- Лавровий лист – 5 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 2 л
- Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування консервованої рядовки на зиму? Перш за все гарненько переберіть і очистіть від сміття та листя рядовки. Потім партіями кілька разів промийте рядовки у холодній проточній воді. Великі гриби розріжте на кілька частин.
Вимиті рядовки викладіть в глибоку ємність, залийте холодною водою і залиште приблизно на добу, періодично міняючи воду.
Потім злийте рядовки через друшляк або сито і добре промийте під прохолодною проточною водою.
Підготовлені рядовки викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть гриби 30 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Відварені рядовки злийте через сито або друшляк і гарненько промийте під прохолодною проточною водою.
Приготуйте маринад. Викладіть В каструлю лавровий лист, гвоздику, перець чорний горошком і сіль. Залийте необхідною кількістю питної води. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь. Викладіть рядовки в маринад і варіть ще приблизно 20 хвилин, потім додати столовий оцет. Перемішайте і прокип’ятіть рядовки в маринаді ще 5-7 хвилин.
Ретельно вимийте і стерилізуйте банки зручним способом. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть. Скориставшись шумівкою, як можна щільніше розкладіть рядовки по стерильним банкам і акуратно, щоб не обпектися, заповніть порожні місця гарячим маринадом.
Гарячі банки з рядовками добре закрутіть стерильними кришками.
Банки з рядовками переверніть догори дном, закутайте чим-небудь теплим і залиште в такому положенні до повного охолодження. Потім захололі банки з грибами перемістіть в темне прохолодне місце на зберігання в льох, підвал, комору або холодильник.
Приємного апетиту!
Мариновані гриби на зиму Мариновані рядовки на зиму Мариновані синеножки на зиму Рецепти з рядовки Рецепти з синеножки