Мариновані гриби з оцтом – відмінна зимова закуска. Ці гриби, завдяки своїм смаковим якостям і аппетитному зовнішнім виглядом, заслужено вважаються одними з кращих грибів сімейства сыроежковых. Рижики гармонійно впишуться в будь-святкове меню.


Інгредієнти: на 1.2 л.

  • Вода – 1 л
  • Рижики свіжі – 1,2 кг
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Кріп – 2 гілки
  • Сіль – 3 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 0,5 ч. л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 8 шт.

Процес приготування:

Рецепт маринованих рижиків з оцтом гранично простий! Ретельно переберіть і промийте гриби в холодній проточній воді. Відокремте ніжки від капелюшків грибів. Якщо капелюшки великі, то розріжте їх на кілька частин. Вимиті гриби викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою.

Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть гриби 20-25 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну.

Тим часом підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані.

Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.

Зварені гриби злити через сито або друшляк, а потім щільно укладіть по стерильним банкам.

Часник очистіть від лушпиння і промийте під водою.

Зелень кропу промийте під водою. Приготуйте маринад.

В каструлю з товстим дном налити необхідну кількість питної води, додайте сіль, очищений часник, гілочки кропу, лавровий лист, олію і чорний перець горошком.

Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть маринад ще 5-7 хвилин, потім влийте столовий оцет, перемішайте і відразу зніміть з вогню.

Банки з рижиками залийте гарячим ароматним маринадом і добре закрутіть стерильними кришками.

Банки з рижиками переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на добу.

Після того, як банки з маринованими рижиками повністю охолонуть, переверніть їх і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.

Мариновані гриби подавайте на стіл, заправивши нерафінованою соняшниковою олією і додати ріпчасту цибулю, нарізану півкільцями.

Приємного апетиту!

Гриби на зиму Мариновані гриби Мариновані гриби на зиму Рижики на зиму Солоні рижики