Коржик з сиром з дріжджового тіста в духовці чимось нагадує хачапурі, і піцу, і пишний лаваш, і, по суті, є варіантом ситної закусочної випічки. Її можна використовувати замість хліба, а також у самостійному вигляді подавати до чаю або кави. Сир для начинки підійде будь-який. Особливо хороша така коржик вийде з сулугуні. Після охолодження виріб залишається м’яким і смачним. Розігрів ж в мікрохвильовці допоможе повернути сирної начинки соковитість і пластичність.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Молоко коров’яче – 300 мл
  • Яйце (для тесту) – 2 шт.
  • Сухі дріжджі – 10 гр.
  • Сіль (для тіста) – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 400 – 470 гр.
  • Сир – 400 гр.
  • Яйце (для змащування) – 1 шт.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Масло – для змазування
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування коржів з сиром з дріжджового тіста в духовці? Відразу готуємо опару для тіста. Для цього в миску вливаємо чотири столові ложки теплого молока.

Додаємо сухі дріжджі.

Додаємо сіль та цукровий пісок у зазначеній кількості.

Ретельно змішуємо всі разом і залишаємо в теплому місці на десять хвилин, щоб дріжджі активувалися.

Поки опара дозріває, в окрему миску поміщаємо м’яке вершкове масло.

Розбиваємо до нього яйця і розтираємо все разом до однорідності.

Потім вливаємо молоко, що залишилося в теплому вигляді, перемішуємо. Додаємо підійшла опару, ще раз перемішуємо.

Порціями підсипаємо просіяне борошно і замішуємо м’яке, не липнущее до рук тісто.

Вимішуємо його до гладкості, скачуємо в кулю, покласти в глибоку миску, затягуємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на годину-півтора для підйому.

Для приготування начинки сир тремо на крупній тертці.

тісто ділимо на дві рівні частини. Кожну частину округляємо в кулю і розкачуємо на присипаної борошном поверхні в тонкий коржик.

В середину коржа кладемо начинку – тертий сир. Трохи сирної стружки при цьому залишаємо для посипання поверхні коржів.

Вільні краї коржа піднімаємо, збираємо разом над начинкою і щільно защипуємо пальцями. Отриманий «мішечок» перевертаємо, злегка притискаємо долонями і додатково розкочуємо качалкою, щоб зробити корж більш рівною і плоскою. Проробляємо те ж саме з другою частиною тіста.

Середину начинених коржів злегка поглиблюємо натисканням долонею.

Яйце добре збовтуємо разом зі сметаною в окремій мисці і отриманою сумішшю змащуємо поглиблення на коржиках.

Вологу поверхню посипаємо залишеним тертим сиром.

Деко змащуємо олією або застеляємо промасленим пергаментом.

Перекладаємо на нього коржі і залишаємо їх для підйому перед випіканням на п’ятнадцять-двадцять хвилин.

Потім встановлюємо деко у вже розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо вироби протягом двадцяти-двадцяти п’яти хвилин.

Готові коржі дістаємо з духовки, перекладаємо на сервірувальну тарілку і змащуємо вершковим маслом для соковитості. Подаємо в гарячому вигляді.

Приємного аппетита!

Лепешки