Краффин з цукатами – це незвичайна, яскрава і дуже смачна випічка. Головною відмінністю краффина від інших видів випічки є поєднання в ньому шаруватої текстури круасана і ніжній м’якоті маффінів. Приготувати краффины з цукатами досить легко. У результаті виходить ароматна, з вишуканим смаком випічка.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Молоко коров’яче – 110 мл
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Сухі дріжджі або Дріжджі швидкодіючі – 20 гр.
- Цукор-пісок – 90 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Яєчний жовток – 2 шт.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Ванілін – 2 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукрова пудра – для посипання
- Масло вершкове – 120 гр.
- Цукати – 100 гр.
Процес приготування:
Готувати краффины з цукатами легко! Приготуємо опару. Молоко необхідно нагріти до теплого стану. Далі в зручній посуді з’єднуємо наступні інгредієнти – тепле молоко, дріжджі і третину від покладеного за рецептом кількості цукрового піску (30 г). Сюди ж додаємо пару столових ложок пшеничного борошна, все перемішуємо і ставимо в тепле місце, щоб дріжджі дали реакцію.
Яйце і жовтки з’єднайте з рештою цукровим піском і ванільним цукром. Додаємо сюди ж щіпку солі. Все збиваємо. В кінці додаємо розм’якшене вершкове масло і перемішуємо.
Пшеничне борошно просіваємо.
Після цього необхідно замісити тісто, об’єднуючи пшеничне борошно, опару і яєчно-цукрову суміш. Накриваємо тісто рушником і ставимо його в тепле місце на 60 хвилин.
Цукати за бажанням можна додатково подрібнити з допомогою ножа.
Коли тісто збільшиться приблизно в два рази, обминаємо його, потім ділимо на 3 частини.
Кожен шматочок тіста необхідно розкатати в тонкий пласт. Після цього промазуємо кожен пласт розм’якшеним вершковим маслом. Зверху посипаємо підготовлене тісто цукатами.
Далі необхідно згорнути тісто з цукатами таким чином, щоб вийшов щільний рулет.
Після цього розрізаємо рулет вздовж на дві частини, не надрізуючи до кінця приблизно 1,5-2 див.
Беремо один кінець і починаємо скручувати розділене тісто у формі равлика.
Закріплюємо кінчик тіста всередину. Таким же чином слід вчинити з рештою заготовками.
Поміщаємо краффины у форми для випічки (можна використовувати паперові). Залишаємо майбутню випічку в теплому місці на 60 хвилин. Через півгодини можна включати на прогрів духовку, встановивши при цьому температуру до 180 градусів.
Відправляємо краффины в розігріту духовку на 30 хвилин. Готовність перевірте за допомогою зубочистки або дерев’яної шпажки.
Готові краффины остудіть, потім вийміть з форми і за бажанням прикрасити цукровою пудрою.
Великодні паски як кекси Здобні великодні паски Маленькі паски паски з цукатами Страви на Великдень