Смачний і ніжний класичний крем Шарлот чудово доповнить будь-який десерт. Ароматний крем підійде для прошарку коржів, наповнення трубочок або шапочок на панкейкі. Дуже простий у приготуванні, це справжні ласощі для любителів солодкого!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Молоко коров’яче – 150 мл
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Масло вершкове – 125 гр.
- Коньяк – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Ванілін – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати класичний рецепт крему Шарлот у домашніх умовах легко! У каструлі з щільним дном змішуємо яйце, молоко, цукор, сіль і щіпку ваніліну. Ставимо на плиту і варимо крем на повільному вогні 10-13 хв. Цукор повинен розчинитися, але маса за текстурою повинна бути більш рідкою, ніж при заварному кремі.
Знімаємо крем, накриваємо плівкою і ставимо в холодильник до повного охолодження.
В цей час підготуємо вершкове масло. Його потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб масло розм’якло, але не розтануло повністю. Збиваємо масло за допомогою міксера 5-7 хв
Тепер дістаємо крем їх холодильника і невеликими порціями, по 2 ст. л. змішуємо його з маслом. Це потрібно для того, щоб крем не розшарувався з-за різних температур. Додаємо коньяк і збиваємо крем 10 хв.
Приємного апетиту!
Вершковий крем для прикраси торта Вершковий крем для торта Крем для вирівнювання і прикраси торта Крем для торта з молока і масла Крем для торта з молока, масла і цукру Крем для торта з молока, яєць і цукру Масляний крем для торта