Дуже смачним виходить куряча печінка в сметані з цибулею в духовці. Куряча печінка ідеально поєднується зі сметаною і цибулею. А вже якщо додати ароматний кріп і трохи тертого сиру і запекти все це в духовці до рум’яної скоринки, то смак страви стає багатше і багатогранніше в рази. Мабуть, таку печінку полюблять навіть ті, хто ставиться до неї насторожено. У даному рецепті головне – не перетримати печінка на плиті перед запіканням, а саме запікання зробити швидко при високій температурі. Тоді субпродукт залишиться ніжним, і рум’яна кірочка на поверхні встигне утворитися.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряча печінка – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сметана – 100 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Часник – 2 зуб.
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Кріп для прикраси
Процес приготування:
Як почати готувати курячу печінку в сметані з цибулею в духовці? Курячу печінку промиваємо в проточній воді: теплою або холодною. Видаляємо присутні плівки, судини і прожилки. Після промивання кладемо субпродукт на друшляк і даємо стекти зайвій воді.
Нарізаємо печінку на шматки.
Потім готуємо ріпчасту цибулю. Очищаємо його від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо маленькими кубиками.
У глибоку сковороду наливаємо невелику кількість рослинного масла без запаху і розігріваємо його.
Висипаємо подрібнену цибулю і обсмажуємо його до прозорості при помішуванні. Температура плити – середня.
Потім додаємо шматочки підготовленої печінки, перемішуємо і збільшуємо температуру плити до максимальної.
Солимо, перчимо вміст сковороди і готуємо одну-півтори хвилини, не забуваючи заважати. За цей час печінка повинна поміняти колір з рожевого на світло-коричневий. Всередині продукт буде залишатися напівсирим.
Додаємо половину всієї кількості сметани, перемішуємо і знімаємо з плити.
Сир натираємо на дрібній тертці.
Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і пропускаємо через прес або нарізаємо дрібними шматочками.
Кріп миємо, обсушуємо на рушник і дрібно рубаємо ножем.
У форму для запікання викладаємо печінку з цибулею і сметаною зі сковороди, розрівнюємо. Поверх розподіляємо часникову кашку. Зверху викладаємо залишилася сметану і засипаємо тертим сиром.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 220 градусів. Ставимо форму з печінкою вже в гарячу духовку на середній рівень. Запікаємо протягом п’ятнадцяти хвилин. На поверхні має утворитися рум’яна кірочка злегка.
Дістаємо готову печінку з духовки і посипаємо рубаним кропом. Подаємо до столу в гарячому вигляді з вареною картоплею і свіжими овочами.
Смачного!